Corona, een brug naar een nieuwe wereld!

14-05-2020

De wereld is plots tot stilstand gebracht. Dit creëerde voor velen tijd om te reflecteren, orde op zaken te stellen, en wie weet te verbinden met het hart.

Vaak leidt een crisis tot groei en is het een voedingsbodem om nieuwe intenties te zetten voor onze samenleving en een plan uit te stippelen om hier naartoe te groeien.

Maar hoe zou zo een nieuwe wereld er kunnen uitzien?

Een nieuwe wereld

Het is al even duidelijk dat onze samenleving niet gebalanceerd is. De groei in technologie mist nog een essentiële sleutel. De energie van liefde, verbondenheid en het besef dat we een energetisch/elektromagnetisch wezen zijn. Het zou nog mooier zijn moesten we allen inzien dat we een deel van de aarde zijn en de aardetrilling/natuur gebruiken als maatstaf van harmonie en balans.

De kwantumfysica is er al enige tijd achter dat mensen velden uitzenden en dat we meer zijn dan enkel ons fysieke lichaam. Zo is het ook duidelijk dat hetgeen je aandacht geeft groeit. En de wet van resonantie die zegt wat je uitzendt (uitstraalt) trek je aan. Als we verder kijken, stralen niet enkel je gedachten een vibratie uit, maar ook je lichaam. Dus is het waardevol om ook de trilling van je lichaam te onderzoeken en de juiste voeding te geven.

Zo kunnen we meer aandacht besteden aan ons energetisch welzijn en levenskwaliteit waarbij we net als bij het onderhoud van een auto zorgen dat we van tijd tot tijd de juiste aandacht aan onszelf besteden.

De beste brandstof voor het menselijk lichaam is universele liefde.


Liefde kent al veel betekenissen. Universele liefde is eerder iets dat je moet ervaren dan begrijpen. We kunnen dit op verschillende manieren versterken, ik geef er alvast enkelen:

 • Besef dat de wereld reageert op jouw frequentie, en alles wat gebeurd kan je helpen om te groeien in bewustzijn en universele liefde.
 • Schenk aandacht aan je voedsel. Alles wat je eet, en de manier waarop heeft een effect op je lichaam en welzijn. Maak contact, wees dankbaar voor hetgeen je geschonken is.
 • Positief scheppende gedachten zijn essentieel om schoonheid aan te trekken en universele liefde te doen groeien in jezelf.
 • Ga in relaties met anderen je eigen verantwoordelijkheid opnemen. Durf jezelf kwetsbaar opstellen. Durf jezelf te zijn en te spreken vanuit je hart, daar word je enkel beter van. En laat ten gepaste tijden wederzijdse vergeving en begrip toe.
 • Wees oprecht naar jezelf. De sleutel van elk lichaam hiervoor is voelen. Neem hetgeen je voelt serieus en schenk er aandacht aan zonder erop te reageren (vechten of vluchten). Door voelen toe te laten, treedt jou zelf herstellend vermogen in gang.
 • Maak contact met je omgeving. We worden constant beïnvloed door hetgeen ons omringt. Ga jij stralen van jouw omgeving, of kan jij jouw omgeving doen stralen?
 • Maak contact met de natuur. De natuur heeft in essentie een harmonieuze liefdevolle vibratie die een positieve invloed op jou kan hebben. Breng gerust de natuur dichterbij en sta even stil bij de waarde van het water, de aarde, vuur en lucht. De elementen die ons lichaam en de wereld vormen.
 • Onderzoek je emoties en hetgeen je ongelukkig maakt. Alles heeft een reden. Zo kan een sombere zijnstoestand het resultaat zijn van een talent dat je dient te ontwikkelen. Of omdat de tijd is aangebroken om iets uit het verleden aandacht te geven en op te lossen.
 • Je lichaam is een natuurproduct, deel van de aarde. Als je zoveel mogelijk natuurlijke ondersteuning gebruikt voor je gezondheid te versterken, resoneer je meer met de gebalanceerde en liefdevolle vibratie van de aarde.
 • Elk mens heeft ook een energetisch lichaam. Dit kan je zien als een vibratie die je uitzend die kan verschillen in informatie (wat zijn jouw overtuigingen, wat belichaam je) en in intensiteit (hoeveel energie kan je belichamen).
  Dit energetische lichaam kan beïnvloed worden door trilling van buitenaf en kan ook zelf de omgeving beïnvloeden als jouw trilling sterk genoeg is.
  Door je focus op universele liefde te richten creëer je een bewustzijnsproces dat een enorme kettingreactie kan teweegbrengen en jouw het geschenk kan geven van een gezond energetisch lichaam.

We zijn nu op een punt gekomen waar we uitgedaagd worden om ons eigen welzijn in handen te nemen. Laat dit nu het geschenk zijn dat we onszelf allemaal kunnen geven.

Be natural, be beautiful, be yourself.

Bij Natural Beauty and Balance ondersteunen we mensen in de ontwikkeling van een natuurlijk en gezond leven.

Ontdek meer artikelen over deze onderwerpen op de blog van www.natural-beauty-and-balance.be

Auteur: Geert Kumpen: adem- en stemcoach, soundhealer en klankkunstenaar www.soundandsilence.be