De kracht van een Altaar

18-03-2021

In dit blogartikel ontdek je hoe een altaar je helpt om een krachtveld op te zetten om van dualiteit naar eenheidsbewustzijn te evolueren.  We zien waarom een altaar nuttig is.  Vervolgens beschrijven we een voorbeeld van hoe een altaar eruit kan zien  en tenslotte  leggen we uit hoe de kracht wordt opgebouwd.

Altaar items te verkrijgen in de kristalshop
Altaar items te verkrijgen in de kristalshop

Belang van een Altaar

In principe is een altaar neerzetten niet nodig. Dit wil zeggen als we dagelijks voldoende van onze energie en aandacht zouden besteden aan positieve en liefdevolle gedachten en intenties. Spijtig genoeg zijn we vaak zo druk bezig dat we vergeten om onze aandacht positief te richten.

Aandacht doelstelling

Door een altaar te maken, liefst op een zichtbare plek waar je regelmatig passeert, herinner je jezelf eraan om aandacht te schenken aan een bepaalde doelstelling.  Wij gaan ons in dit voorbeeld richten naar het transmuteren van een veld van angst en strijd naar liefde.  En dit in samenwerking met de Violette Vlam en de natuurwezens.

Hoe bouw je een altaar op?

Je zet bepaalde voorwerpen met betrekking tot je intentie of ter ere van je doelstellingen op. Wij bouwen het bijvoorbeeld als volgt op:

Indien je wil samenwerken met de natuurwezens en Moeder aarde kan je een mooie tekening, afdruk of beeldje van een elf, kabouter, draak, eenhoorn, Gaia enz... neerzetten.

De hele wereld is opgebouwd uit de elementen : water, aarde, lucht, vuur en ether.

Door de elementen te erkennen en te eren, leer je terug hoe je met hen kan samenwerken. Je kan hen ook een plaats geven op je altaar : een kommetje vers water (water), een potje met aarde (aarde), een kaars (vuur), een pluim of wierookstokje (lucht), een kristal als verbindend element ether.

Symbolen in de materie zetten

Vervolgens zetten we verschillende kristallen neer en/of maken we een kristallen grid in een heilig geometrisch patroon. Door een heilig geometrisch patroon neer te leggen, maak je verbinding met een harmonisch Goddelijk veld. Je verheft als het ware de energie van je altaar en de directe omgeving ervan naar een hogere liefdesfrequentie. Je kan ook een afdruk maken van een heilig geometrisch figuur en je voorwerpen hierop neer zetten.

Heilige geometrie creëert een harmonisch veld

Vergeet zeker niet de kristallen en kristalwezens te danken, te helen en te zuiveren voor je met hen aan de slag gaat. In het huidige Aquariustijdperk gaan kristallen enorm belangrijk zijn. In een ver verleden ten tijde van Atlantisch en Lemurië hebben we ook nauw samengewerkt met kristalenergie, de kennis hiervan gaat stilaan terug in ons bewustzijn komen. De wijze waarop ze vaak respectloos ontgint en behandelt zijn geweest, vraagt om onze liefdevolle heling, zuivering en dankbaarheid. Op die manier kunnen we op een hogere trilling gaan samenwerken met deze prachtige geschenken van Moeder aarde. (In onze shop hebben we de kristallen al geheeld en gezuiverd.  Ook hebben we reeds een liefdevolle verbinding met de kristalwezens en het Kristallen Netwerk tot stand gebracht)

Kristallen en De Violette Vlam

De Violette Vlam van transmutatie, alchemie en vrijheid van de opgestegen meesters Saint Germain en Lady Portia kan je direct verbinden met de prachtige kristalenergie van de amethist. Als je innerlijk een reis zou maken naar de vijfdimensionale tempel van de Violette Vlam dan zal je ervaren dat deze bestaat uit zuiver violette amethist. Nodig de kristalwezens in liefde en dankbaarheid uit om jouw persoonlijke kristal te verbinden met de Violette Vlam. Op deze manier kan je de amethist zien als jouw directe verbinding met deze Goddelijke Violette Transmutatie kracht.

Hoe werkt een altaar?

Wat je aandacht geeft, groeit

Telkens jij je altaar passeert en je energie en aandacht schenkt aan je doelstelling, schep jij mee het nieuwe veld. Bijvoorbeeld je loopt er langs en visualiseert even dat alle angst en strijd van het collectief en jezelf getransmuteerd worden in de Violette Vlam. Je kan ook liefde en dankbaarheid sturen naar Gaia en de natuurwezens. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Indien je daarbij ook nog regelmatig bewust met je doelstelling aan de slag gaat, zal dit nog eens enorm versterkend werken: door bijvoorbeeld in meditatie te gaan, een lied te zingen, een gedicht op te zeggen, muziek te spelen, een tekening te maken, te dansen of samen te gaan wandelen voor dit doel, enz...

Hoe vaker jij dit doet, hoe krachtiger de energie van je altaar zal worden en hoe meer effect dit heeft op je eigen leefwereld, maar bovenal ook op het collectieve bewustzijnsveld. Doordat we ons op dezelfde doelstelling richten, gaan door de wet van resonantie, gelijkaardige energieën mekaar aantrekken en versterken. Dus het krachtveld dat jij individueel opbouwt met jouw altaar, gaat zich automatisch verbinden met de krachtvelden van anderen, waardoor je een reusachtig collectief liefdesveld opbouwt.

Samenwerken is de sleutel

Ook je kinderen kan je hierbij uitnodigen om mee te doen. Je zal versteld staan hoe blij ze zijn om een mooie tekening te mogen maken voor moeder aarde of de natuurwezens, of voor hen te mogen dansen, zingen, enz...

Zie je hoe belangrijk jij bent en hoe jouw positieve aandacht, inzet, intenties mee helpen om door te groeien naar een wereld van vrede en eenheidsbewustzijn.

Altaar items te verkrijgen in de kristalshop
Altaar items te verkrijgen in de kristalshop

Als we hierbij dan nog de kristalwezens uitnodigen en met het kristallengrid gaan samenwerken, dan neemt dit krachtveld gigantische proporties aan. Zoals ik al zei, hebben we in vervlogen tijden nog intens gewerkt met het kristallen netwerk in en om de aarde. Sinds enkele jaren is dit kristallijne grid terug werkzaam en mogen we dit dus benutten voor onze doelstellingen.

In tegenstelling tot het verleden kan in het Aquariustijdperk dit verbindend liefdesveld van Gaia niet meer misbruikt worden voor negatieve doeleinden, zowel bewust als onbewust. Gaia heeft zich reeds verheven tot vijfdimensionaal bewustzijn. In de vijfde dimensie functioneert alles vanuit onvoorwaardelijke Goddelijke liefde, licht en eenheid. Energieën die hierbij niet resoneren, worden niet geaccepteerd door dit liefdevolle kristalgrid.

Je kan vragen aan de kristalwezens in de kristallen op jouw altaar, om de energie die jij in liefde opbouwt te verbinden met het kristallijne netwerk van Gaia. Voel je hoe je jezelf terug connecteert met dit gigantisch liefdesveld en hoe jij er terug deel van uitmaakt en je bijdrage er aan levert? Fantastisch toch niet?

Hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt

En dit is nog maar het begin . Hoe meer jij in liefde transmuteert, hoe meer aandacht jij schenkt en hoe meer fysieke actie jij onderneemt om de aarde en de mensheid te helen, des te meer je hart zal opengaan en des te meer geluk en liefde je zal ervaren. Je verheft jezelf en de mensheid van dualiteit naar eenheidsbewustzijn.  Jij maakt het verschil.

Like a phoenix we arise