Terug naar school: kristallen

23-09-2021

Terug naar school

Welke kristallen kunnen je kids en pubers ondersteunen?

Groene Aventurijn: Is je kind vaak druk of onrustig.

Aventurijn kan hun helpen te ontspannen en helpt om met nieuwe situaties om te gaan.

Jade: Bij verlatingsangst of indien het kind het moeilijk heeft om nieuwe vriendjes te maken, dan kan het veel kracht en troost vinden bij Jade. Het zou ze helpen om zich geliefd te voelen en zich te verbinden met anderen. Ook zouden ze zachter en empathischer kunnen worden als ze Jade bij zich dragen.

Versteend hout: Staat bekend om zijn kalmerende energie en zou een fijne steen zijn voor kinderen die gaan logeren. Versteend hout helpt tegen heimwee.

Tijgeroog: De Tijgeroog is met zijn gouden glans de vriend van kinderen die gepest worden of die makkelijk over zich heen laten lopen door andere kinderen. De Tijgeroog zou ze inspireren om op een gezonde manier egocentrischer te worden en te doen wat ze echt zelf willen, waar­door ze meer plezier in hun leven krijgen. Deze geeft ook een goede aarding.

Labradoriet: Labradoriet is een krachtige beschermer tegen negatieve energie en zou vooral geschikt zijn voor kinderen die hoogsensitief zijn en energie overnemen van anderen. Als je kind druk of juist heel moe uit school komt, kan dit kristal volgens de edelsteentheorie helpen om je kind te beschermen tegen alle indrukken en energieën van anderen zodat hij of zij in zijn eigen kracht kan staan en zijn eigen pad gaat bewandelen.

Lapis Lazuli: Verlegen kinderen kunnen kracht halen uit contactstenen die hen kunnen helpen om zich meer op hun gemak te voelen in een groep en om makkelijker vrienden te maken. Turkoois of Lapis Lazuli zou hierbij kunnen helpen. Kindjes kunnen hier heel goed zelf tussen kiezen.

Dit is ook een beschermende kristal.Citrien: Dit zonnetje in huis staat bekend als een energie opwekker en opbeurende steen! Het zou je puber zelfverzekerd kunnen maken en leren met stress om te gaan.

Zwarte Toermalijn of Shungiet: Oudere kinderen zitten soms gekluisterd aan hun telefoon, tot ergernis van de ouders. Een kleine Zwarte Toermalijn of een sticker van Shungiet zouden rust kunnen geven doordat ze hen zouden beschermen tegen elektromagnetische straling.

Bron Spi