Mondmasker aromatherapie

25-05-2020

Nu we de komende tijd verplicht zijn mondmaskers te dragen, is het van belang te kijken hoe we dit zo veilig, gezond en mensvriendelijk mogelijk kunnen doen.

In deze blogpost bekijken we wat aromatherapie voor jou kan doen om je weerstand optimaal te houden en zelfs te verhogen tijdens het dragen van een mondmasker.

Je weerstand optimaal houden en verhogen met aromatherapie

Met het dragen van een mondmasker bescherm je jezelf en de ander. Je kan op het internet terugvinden hoe je jouw mondmasker dient te dragen en hygiënisch te houden.

Doch voelt het dragen van een mondmasker onnatuurlijk en vervelend. Vele mensen vragen zich dan ook af of het wel gezond is voor zichzelf om zo weinig lucht te hebben en steeds hun eigen afvalstoffen in te ademen.  En terecht.

Het verwonderd me ten zeerste dat er zo weinig gesproken wordt over etherische oliën.  Hun werkzaamheid is sinds jaren wetenschappelijk bewezen.

Er zijn verschillende etherische oliën die geschikt zijn om zowel bacterieel als viraal heel krachtig te werken.  Het voordeel van aromatherapie is dat ze gelijktijdig je eigen immuniteit sterker maken.

Nee het is niet gezond een mondmasker te dragen, spijtig genoeg is het indien je dicht bij mensen in aanraking komt noodzakelijk.

Hoe kan je nu ervoor zorgen dat je weerstand hier zo min mogelijk onder lijdt en zelfs verhoogd kan worden?  Er zijn verschillende mogelijkheden. In deze post bespreken we hoe je aromatherapie  kan gebruiken in tijden van corona.

Maak gebruik van de kracht van Etherische oliën. 


Etherische oliën corona

Hoe kan je etherische oliën inzetten om je weerstand te verhogen ten tijde van corona. Geniet van de geur, versterk je weerstand en ga voor een beter gemoed.

Was je handen, doe enkele druppels etherische oliën op een stukje dunne keukenrol, breng het papier in je mondmasker.  Vervang de keukenrol enkele malen per dag.  Was steeds je handen voor je het mondmasker aanraakt.

Verstuif in de ruimte waar je werkt of verblijft etherische oliën.  Liefst met koudestroom dan verlies je het minste van de werking.

Verdamp aromatherapie tijdens je autorit.  Zeker als je tijdens de dag veel je mondmasker hebt gedragen.  Doe je mondmasker af als je alleen in de auto bent.

Welke etherische oliën?

Welke etherische oliën zijn goed om te gebruiken tijdens corona?  Aangezien corona een virus is, raad ik de essences aan die vooral viraal heel goed werken.

Hieronder enkele van de essences met uitleg die hiervoor goed werken:

tea tree

rozemarijn

myrrhe

rozenhout

lavandin super (bacterieel heel goed, maar minder goed bij virussen)

Tea Tree

De tea tree is een kleine boom uit Australië, die ook in struikvorm voorkomt.  De aboriginals gebruiken de tea tree als sinds mensenheugenis om geïnfecteerde wonden mee te helen.

De tea tree werkt vooral heel sterk voor:

bacteriedodend

antiviraal

immunostimulans

voetschimmel, wratten, herpes

acne

candida

Rozemarijn

Een kruid met zilvergroene, naaldvormige blaadjes en lichtblauwe of lila bloempjes. 

De Heilige Maagd Maria zou tijdens haar vlucht naar Egypte beschermt zijn door rozemarijn.

Rozemarijn geeft energie en stimuleert het centrale zenuwstelsel en is versterkend voor de huid.

Rozemarijn werkt sterk als:

bactericide

antiviraal

opwekkend en kalmerend

slijmoplossend

acné, vette huid, roos

geheugen aansterkend

bloedarmoede

lees meer of bestel